Verbazing over plan verbouw kantoren

Hans van Kekenh.van.keken@hollandmediacombinatie.nl
Soest

Het plan te onderzoeken of twee kantoorpanden in Soest tot huurappartementen zijn te verbouwen heeft beide eigenaren totaal verrast. De gemeente heeft vooraf geen contact met ze hierover gehad, beweren ze.

Eerder deze week liet de eigenaresse van het pand aan de Koningsweg 1 - waar Advisie zit - al merken verrast te zijn door het voornemen van het college om te kijken of de panden voor statushouders en wellicht ook woningzoeken geschikt te maken zijn. Ook de Soester directeur van beheersmaatschappij Stierman, eigenaar van Laanstraat 2, zegt volslagen verrast te zijn door het nieuws. ,,Ik moest het tot mijn stomme verbazing uit de krant vernemen.” Er ligt een uitnodiging voor een gesprek volgende week op het raadhuis. De Soester wil er daarom eigenlijk weinig over kwijt. ,,Maar ze hebben me wel wat uit te leggen ja.”

Hij vertelt dat het pand, ondanks de lange rij naambordjes op de muur, al twee jaar leegstaat. ,,Ik had met een projectontwikkelaar wel contact over de toekomst. Toen kwam ook vestiging van een mogelijk kleinschalig asielzoekerscentrum ter sprake. Maar daarna was het stil.”

Hij bevestigt dat ombouwen tot huurappartementen mogelijk weer geld in het laatje kan brengen voor hem. ,,Maar dan moet ik er eerst meer van weten. Zoiets is niet het meest winstgevende wat je je hier kunt voorstellen. Maar ik ga dat gesprek open in. Het klopt dat leegstand nu niets oplevert, maar gelukkig heb ik Laanstraat 4 en 6 wel in de verhuur, dus ik zit in de plus. Een dringende noodzaak om te verbouwen is er dus niet voor me.”

Helft verhuurd

De Soester verhuurde in 2014 de helft van het pand. Naar eigen zeggen was er ’onderaan de streep een klein minnetje’. Daarom heb ik de huur met de nog zittende bedrijven opgezegd. ,,Want je moet wel stoken, en ik had iemand bij de balie. Ik moest erop toeleggen.”

Ook de eigenaresse van de Koningsweg zei in deze krant ’open te staan voor een gesprek’. Huurder Advisie wil juist dolgraag blijven in het kantoor waar ze al 24 jaar zitten.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.