Brandweerman in het zonnetje voor redding vrouw en kind

© Michel van Bergen

Jacqueline Roest
Laren

Brandweerman Jeroen van den Brakel uit Laren is door clusterhoofd Pieter Verleijsdonk in de bloemen gezet.

Van den Brakel redde zaterdagochtend in Vijfhuizen, onderweg voor zijn deelname aan de Mud Masters Obstacle Run, samen met omstanders een vrouw en haar vierjarige dochtertje. Zij waren met hun auto te water geraakt.

Brandweervrijwilliger Van den Brakel over de bewuste ochtend: „Ik zag ineens een kleine file. Ik twijfelde geen moment en heb gelijk mijn auto in de berm gezet, de EHBO-box uit mijn auto gepakt en ben op de situatie afgegaan. Een van de mensen had het kind op de schouder. Het eerste wat ik heb gedaan is 112 bellen om te melden dat ze veilig op de kant waren’’, vertelt hij.

Samen met een - toevallig - aanwezige verpleegster ontfermde hij zich vervolgens over de moeder. Van den Brakel benadrukt dat alle omstanders hun steentje hebben bijgedragen en goed hebben samengewerkt.

Het ongeval heeft een flinke indruk bij hem achtergelaten. Zoveel zelfs, dat hij tijdens de run een verkeerde afslag nam en in plaats van 12 kilometer zo’n 18 kilometer heeft gelopen; hij deed er bijna vier uur over (’mijn slechtste tijd ooit’).

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.