Conflict rond nieuwe afhaal Emmastraat Hilversum escaleert

Conflict rond nieuwe afhaal Emmastraat Hilversum escaleert
Agenten voorkomen dat betrokkenen het recht in eigen hand nemen.
© Henk Runhaar
Hilversum

Het conflict tussen de eigenaar van nieuwe afhaalpizzeria Della Chef aan de Emmastraat en de huurbaas die in hetzelfde gebouw woont, verergert met de dag. Vrijdagmiddag moest de politie ingrijpen toen de 24-jarige pizzeria-eigenaar en zijn vader dreigden het recht in eigen hand te nemen.

Ze zijn niet te houden toen bleek dat ze opnieuw hun eigen zaak niet in konden. ,,Laat je niet uitlokken. Dat is precies wat hij wil’’, bindt een agent ze op het hart.

Begrijpelijk is hun woede wel. ,,We hebben 23.000 euro gestoken in de verbouwing en 5.000 euro borg betaald. Door toedoen van die man hebben we nog helemaal niets verdiend’’, zegt de vader verbolgen. Hij heeft ervaring in de horeca en wilde zijn zoon op weg helpen in Hilversum. Het is de bedoeling dat de Irakese familie vanuit Ede verkast naar het leegstaande appartement boven de pizzeria.

Stoppen eruit

Waarom de huurbaas het hen zo moeilijk maakt, ze hebben geen idee. De man sluit zomaar het gas af, draait de stoppen eruit en schroeft deuren dicht. Ook makelaardij Rotsvast, in de andere vleugel, gaat gebukt onder de treiterijen. ,,Hij komt ongevraagd binnen, pakt koffie en installeert zich brutaalweg op een van onze werkplekken’’, zegt een woordvoerster.

,,Hij weet dat ik niet bang voor hem ben. ’Dus als ik jullie echt wil pesten, moet ik de verwarming uitschakelen’, zei hij een tijdje geleden. Raden wat er deze week gebeurde. Zaten we hier met een kantoor vol klanten in hun winterjassen. Puur sarren. En dat terwijl hij gewoon maar een huurder is. De pizzeria huurt weer van hem.’’ De Rotsvast-medewerkster komt er net vandaan. Ze ontfermt zich over de twee jonge kinderen van de pizzeria-familie. ,,Die moeten niet de dupe worden van het geweld.’’

Mes

Keer op keer moet de politie opdraven vanwege de problemen in het voormalige onderkomen van malafide zorgbedrijf Ascensio, vertellen winkeliers in de buurt. ,,Afgelopen zaterdag werd er zelfs met een mes gezwaaid, de vrouw gilde als een speenvarken. Klanten van mij durfden er niet langs’’, vertelt een van hen.

Het complex is eigendom van Caroline Hilhorst. Zij zet alle zeilen bij om de veroorzaker van de problemen weg te krijgen. ,,De Emmastraat kent me als vechter, dat heb ik laten zien bij de strijd om eenrichtingsverkeer. Ik zal er zéker voor zorgen dat dit onheil de straat uit gaat.’’

Volgens de politie is er vrijdag gedreigd en werd er een scooter omgegooid. ,,Het is verder een civiele zaak, daarin spelen wij geen rol.’’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland