Bouw fietsbrug mag beginnen van Raad van State

Adri Klinkenberg
Nigtevecht

De gemeente Stichtse Vecht kan beginnen met de bouw van een fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal in Nigtevecht en een parallelle natuurverbinding tussen Vechtplassen en de Venen.

Dit blijkt uit een uitspraak van de Raad van State. Over de fietsbrug wordt al jaren gesproken. Twee omwonenden vroegen vorige maand het bestemmingsplan Fietsbrug bij Nigtevegt te schorsen. De Raad van State heeft hun verzoek afgewezen. De twee verwachten overlast van de brug en van het fietspad dat naast hun grond wordt aangelegd. Ze wezen de rechter op 174 handtekeningen van tegenstanders uit het dorp.

De Raad van State vindt de zorgen van de twee buurtbewoners niet zwaar genoeg om het bestemmingsplan uit te stellen. Vertraging kost volgens opgave van de gemeente 900.000 euro. De aanlegwerkzaamheden beginnen in augustus. De RvS schorste het bestemmingsplan voor een klein deel maar dat heeft geen consequenties voor de brug en de natuurverbinding. Later dit jaar dient een bodemprocedure tegen het bestemmingsplan.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.