Laren heeft het nog lastig op visite bij Groningen

Laren heeft het nog lastig op visite bij Groningen
Macey de Ruiter maakte de winnende goal voor Laren.
© ARCHIEFFOTO KASTERMANS
Groningen

De hockeysters van Laren hebben in Groningen een zeer magere overwinning geboekt op de nummer laatst.

Macey de Ruiter zorgde na rust voor de enige treffer van de partij. Door de 0-1-winst is de ploeg van Robert-Jan Cox weer derde op de ranglijst, maar heeft het nog altijd Oranje-Rood in de nek hijgen met evenveel punten. De Larensen hebben echter wel twee wedstrijden minder gespeeld.

„De eerste helft was nog van een goed niveau, maarwe maakten geen goal”, constateerde Cox. Laren kreeg genoeg kansen op de openingstreffer en een ruime voorsprong bij rust zou dan ook logisch zijn geweest. „Maar dat gebeurde dus niet. Dan weet je dat je een spannende tweede helft krijgt, omdat de score afhankelijk wordt van fouten of beïnvloeding van een scheidsrechter”, zei Cox.

Na de treffer van De Ruiter kreeg Groningen veel kansen op de gelijkmaker. „We speelden in die fase moeizaam. Voor vier overtredingen buiten cirkel werd een strafcorner gegeven. Daar doe je dan niets aan dat hoort erbij kennelijk. We kunnen onszelf verwijten dat we de wedstrijd niet eerder doodmaken. We mogen verder niet teveel klagen, maar we mogen het wel snel vergeten”, aldus Cox.

Meer nieuws uit Sport Regionaal