IJsselmeervogels blijft aanmodderen

sportredactie Gooi- en Eemlander
CAPELLE

IJsselmeervogels heeft ook haar vierde competitieduel in 2013 niet met een zege kunnen afsluiten. Net als vorige week stapten de Rooien met de brilstand van het veld af. Op een hobbelig en guur veld in en tegen Capelle bleef het 0-0, wat recht deed aan de verhoudingen.

Na afloop konden beide ploegen weliswaar goed leven met de puntendeling, het levert IJsselmeervogels en Capelle niets op met het oog op de ranglijst. Beide teams lijken al vroegtijdig niet meer te hoeven spelen tegen degradatie, dan wel om de titel. Dat laatste zal met name in het Rooie kamp pijn doen, al lijkt de berusting daar reeds te zijn toegeslagen.

Zowel de beleidsbepalers als trainer Jan Zoutman hebben het winnen van de districtsbeker, de Derby tegen Spakenburg en het pakken van een periodetitel als nieuwe doelen gesteld. Voor wat betreft de eerste twee wacht komende week een cruciaal meetmoment. Dinsdag moet IJsselmeervogels in bekerverband op bezoek bij hoofdklasser RKAV Volendam. Vier dagen later staat de burenruzie met het zwalkende Spakenburg op de rol.

Het duel met Capelle had weinig om het lijf. IJsselmeervogels had een licht optisch overwicht, maar haalde daar nauwelijks doelrijpe kansen uit. Capelle had op haar beurt weer meer fysiek, strijd en lengte bij spelhervattingen. Met een schot voorlangs van Maikel de Harder en een knal op de kruising van Joey Snijders waren de hoogtepunten van de bezoekers weg genoemd. De thuisploeg zag Gertjan Rothman van veertig meter de lat treffen en claimden tevergeefs een strafschop na rust. Dat het duel doelpuntloos eindigde verraste dan ook niemand.

Meer nieuws uit Sport Regionaal