Wijdemeren wil bijenlinten verlengen

Aanleg van linten.© Almere Vandaag

Casper van den Broek
Wijdemeren

Er loopt op dit moment al meer dan twaalf kilometer aan bijenlinten door de dorpen van Wijdemeren, maar als het aan de gemeente ligt worden deze bloemenstroken langs de wegen nóg langer.

Daarom is er donderdagavond 20 oktober een bijeenkomst in het gemeentehuis waarbij alle bewoners van harte welkom zijn om mee te praten over de uitbreiding van deze linten. De steun en inbreng van de dorpsbewoners is namelijk van cruciaal belang om de bijenlinten tot een succes te maken.

De bloemenlinten verschijnen in steeds meer gemeenten langs de wegen omdat bijen zich daar prettig voelen. Het is bij iedereen bekend dat deze nuttige dieren dreigen uit te sterven. Bewoners kunnen hun steentje bijdragen door te helpen bij de aanleg of zelf een stukje groen te beheren. De gemeente Wijdemeren stimuleert bijenlinten door het maaibeleid aan te passen en geen bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Voor dat doel heeft de gemeente dit voorjaar het bijenlintconvenant ondertekend.

De bijeenkomst in het gemeentehuis begint om 19.15 uur. Er is onder meer een uitleg door Wankja Ferguson van Natuurlijk Wijdemeren.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.