Dode vrouw in Hilversums studentenhuis

1 / 2
Annemarie de Jong en Peter Schat
Hilversum

In of bij een studentenhuis in Hilversum is een vrouw dood gevonden. De politie onderzoekt de doodsoorzaak en sluit een misdrijf niet uit. De politie is op zoek naar een man die einde van de ochtend van het pension op de hoek van de Waldecklaan en de Soestdijkerstraatweg is weggelopen.

Dat er een stoffelijk overschot is gevonden is maandag om vier uur bekendgemaakt. Bij of in het pand deed zich tegen half twaalf maandagochtend al een incident voor, waar politie, brandweer en ambulance voor uitrukten. Vervolgens werd de straat afgezet, vertrokken de brandweer en de ambulance en gingen rechercheurs in en om het pand aan de slag. De bewoners werden meegenomen om te worden gehoord door de politie. Naar verluidt woonde de vrouw wier overschot is aangetroffen niet in het huis.

Witte pakken

Omstanders delen eerder maandag al met elkaar de vrees dat er iemand is omgebracht. ,,Ik kan net zo goed nadenken als jij’’, zegt uitbater Gert-Jan Versluis van het tegenover de villa met de studentenwoningen gelegen eetcafé Nieuw Statewapen, ,,als je ziet wat de politie van stal heeft gehaald.’’ Nadat ’mannen in witte pakken’ de villa zijn binnengegaan, doen rechercheurs met zaklampen onderzoek in en rond het pand. Op de openbare weg doorzoeken ze struiken, een klimt op een vuilnisbak om op de bushalte te kunnen kijken, alsof ze iets zoeken dat een verdachte heeft weggegooid.

Ook is de politie op zoek naar iemand: een man van tussen de 20 en 25 jaar oud, 1,80m/1,85m lang, met zwart haar, gekleed in een rood T-shirt, donkere lange broek en witte schoenen. Hij zou eerder bij de witte villa zijn weggelopen.

Bij het pension vlakbij station Hilversum Sportpark lopen forensisch rechercheurs in en uit. De politie doet nog geen mededelingen over wat zich binnen heeft afgespeeld. Het wemelt in de straat van de auto’s van de recherche. Ook is er een mobiele plaats delict unit geplaatst. Een ambulance zou onverrichter zake zijn weggereden. Tegen half twaalf was de brandweer opgeroepen nadat er een melding van stank/hinder was gedaan. De politie heeft de aanwezige bewoners meegenomen naar het bureau. Onder hen een personeelslid van Versluis. ,,Ze woont er pas twee weken.’’ In elk geval gaat er uit het feit dat ze door de politie is meegenomen om te worden gehoord het geruststellende uit, dat haar niets is overkomen.

Omstanders achter de linten hebben geen idee wat er is gebeurd. Een handvol wacht het verloop van de dag ter plekke af. Een vrouw bekent dat ze al voor de derde keer langsloopt, ook een manier om op de hoogte te blijven.

De eigenaar van het studentenhuis is op de hoogte gesteld door een bewoner, die belde omdat hij niet naar binnen kon vanwege het politieonderzoek. ,,Verder weet ik niks. Nul.” Hij is ’geschrokken en bezorgd’. ,,Als je al die mannen in witte pakken ziet, dan is er echt wel wat aan de hand.”

Camera

Op de hoek van de Alexanderlaan, een paar villa’s verderop, heeft Willem van Kooten, alias Joost den Draaijer, zijn bedrijf. Uren na de eerste melding is hem nog niet gewaar geworden dat zich op de volgende straathoek een drama heeft afgespeeld. Hij voert de verslaggever naar een personeelslid, die vertelt dat de politie al langs is geweest om de beelden van de camera aan de gevel op te vragen. ,,Ik weet niet of die de straat kan filmen, dus heb ik de politie doorverwezen naar Gooiland Beveiliging.’’

Het bedrijf van Den Draaijer ligt op de route van het studentenhuis naar station Hilversum Sportpark, honderd meter verderop.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.