Heren TTV Hilversum willen verloren terrein meteen goedmaken: ’Kampioen en niets minder’

Cosmin Stan versterkt TTV Hilversum dit seizoen.© Foto Studio Kastermans

Robert Berkeley
Hilversum

„Het kampioenschap, voor minder doen we het niet.” Coach Bert Olofsen van de tafeltennissers van TTV Hilversum doet niet aan valse bescheidenheid. Het team moet in zijn ogen na één jaar terug kunnen keren in de eredivisie.

Met de komst van Zuid-Hollanders Cosmin Stan en Patrick Oeij is Hilversum nu sterker dan afgelopen seizoen, toen het team degradeerde uit de hoogste klasse. „Die twee zijn gewoon goede eredivisiespelers. Jelle Goossens zit daar iets onder en Ruan Greyling komt eraan, dat is een groot talent.” Routinier Merijn de Bruin twijfelde tot het laatste moment, maar besloot te vertrekken naar Scylla. Olofsen: „Merijn was graag gebleven. Maar hij is midden veertig. Hij kan nu nog prima meekomen in de eredivisie en vraagt zich af hoe lang nog. Hij zou het zonde vinden om nu eerste divisie te spelen.” Stan en Oeij hebben niet overwogen hun komst ongedaan te maken toen Hilversum degradeerde. „Daar hadden we goede afspraken mee gemaakt.”

In de najaarscompetitie moet Hilversum zich bij de beste drie scharen in de eerste divisie B. Die nemen het in het voorjaar op tegen de top drie uit poule A. De kampioen promoveert, de nummer twee speelt tegen de ploeg die voorlaatste eindigt in de eredivisie. „Dat wil je niet, dat is een momentopname”, stelt Olofsen. „Maar ik zie geen ander team in de eerste divisie dat ons van de titel kan afhouden.”

Ook de dames van Hilversum spelen eerste divisie, na de vrijwillige degradatie uit de eredivisie omdat het hele team uiteen viel. Met vier nieuwe gezichten gaat de ploeg van start: Nanda Bloom, Sanne Briefjes, Neha Gupta en Lisa Mattheij. „Nanda is terug nadat ze een jaar niet gespeeld heeft en de andere drie komen rechtstreeks over uit de jeugdcompetitie”, vertelt coach Caspar Veenboer. Het jonge team heeft als doel om bij de beste vier te eindigen. Veenboer: „Dat zou nog een brug te ver kunnen zijn, de club wil eerst een leuk, stabiel team op de been brengen. We hebben ze carte blanche gegeven.”

In de derde divisie treden nog twee verenigingen uit de regio aan, het gepromoveerde The Victory uit Weesp en het op het nippertje gehandhaafde Huizen. „We zijn nu twee keer op rij wonderbaarlijk ontsnapt, nadat we een paar weken voor het eind zwaar op degraderen stonden”, aldus Huizen-speler Frank Bilius. Met Gijs Molenaar, Nico Sentini en Patrick Visser gaat hij ook dit najaar weer voor handhaving.

Heel anders is dat bij The Victory, dat wil doorstoten naar de tweede divisie. Van het team dat promoveerde uit de overgangsklasse is alleen Rutger Jacobi er nog bij, verder is de ploeg versterkt met terugkeerders Fjodor Rademaker (Tempo-Team), Frank van der Wurff en Max Koopman (beiden TTV Hilversum). „We hebben de hoogste rating van alle derdedivisionisten. We hadden tweede divisie aangevraagd maar dat is net niet gelukt, dus dan maar proberen kampioen te worden”, zegt Van der Wurff.

Meer nieuws uit Sport Regionaal