Zonnehoeve nieuwe stijl krijgt bruin café en theater

Verpleeghuis.© Foto Hilverzorg

Annemarie de Jong
Hilversum

Een winkel, bruin café, grand café, kledingwinkel en zelfs een theater.

Verpleeghuis Zonnehoeve wordt ingericht als ’een dorp’. „We willen dat Zonnehoeve voor onze cliënten zoveel mogelijk aanvoelt als thuis. We vinden het belangrijk een herkenbare omgeving te creëren waar mensen zich prettig voelen en in contact kunnen blijven met de maatschappij”, zegt topman Ben Hammer van Hilverzorg, waar Zonnehoeve onder valt.

Ouderen

De grootschalige, interne verbouwing is net gestart. Woningen krijgen een opfrisbeurt en tweepersoonskamers worden eenpersoons. Vernieuwd wordt ook het centrum voor dagbehandeling en -besteding. Het expertisecentrum op Landgoed Zonnestraal biedt specialistische zorg aan 130 demente ouderen. Om hun leven zo aangenaam mogelijk te maken worden nieuwe technologieën en domotica ingezet.

Markante plekken

Bedoeling is dat bewoners zo min mogelijk last hebben van de klus. In december is Zonnehoeve nieuwe stijl klaar. Het verpleeghuis heeft ook een loopcircuit met nagebootste markante Hilversumse plekken (Emmastraat, omroep, Crailose hei, Dudok) om bewoners zich thuis te laten voelen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.