Geen spoor van man die in Laren bij jonge meisjes plaste

Henk Runhaar
Laren

De politie heeft geen enkele tip gekregen over de man die donderdag 3 mei twee Larense meisje van zes jaar de stuipen op het lijf joeg in het groen achter het voetbalveldje op de hoek Postiljon/Rueterlaan in Laren.

Rond vijf uur die middag dook de man ineens op bij de spelende kinderen en viel ze lastig. Omdat ze dit niet fijn vonden, weken ze uit naar een van takken gemaakte hut. De man volgde ze het bouwsel in en urineerde in het zicht van de meisjes. Die kwamen flink geschrokken thuis. Pas na het weekend trokken hun ouders aan de bel bij de politie, die afgelopen vrijdag met een getuigenoproep kwam.

Die leverde geen nieuwe informatie op over de gezochte blanke man van rond de veertig met een tenger postuur. Best opmerkelijk, want in het natuurgebied aan de rand van Laren wemelt het van de mensen met honden. „Iedereen zonder hond valt hier meteen op”, zegt een Blaricumse hondenbezitter. „Die man moeten worden gepakt.”

Zo denken een moeder en haar zoontje die in het gebied hun hond uitlaten er ook over. „Er wonen in deze omgeving veel gezinnen met kinderen. Het doet wel wat, zo’n bericht. Mijn kinderen mogen niet meer alleen hier naartoe, wat ze tot nog toe wel altijd mochten. Vooral omdat ik weet dat de ouders van die meisjes absoluut geen paniekzaaiers zijn”, zegt de Larense.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.