Vijf jaar dansplezier bij Dance-Point Huizen

Marjolein Vos
Huizen

Vijf jaar geleden besloot danslerares Meerthe van der Voort van der Kleij de dansschool, die Hans van Schaik in Huizen sloot, door te zetten. Als zelfstandig ondernemer opende ze in 2010 op een andere locatie Danscentrum Dance-Point Dance Masters. Een jubileum betekent feest.

,,Het hele seizoen vieren we ons jubileum met extra feestelijke dansactiviteiten”, zegt eigenaresse Meerthe van der Voort van der Kleij (37). Vrijdagavond is het Ladies Night aan de Havenstraat 305d en zaterdag is hier het jaarlijkse themafeest, De Bruiloft, voor zowel jeugd als volwassenen.

Passie

En dan moet de grote jubileumshow nog komen. ,,Dat wordt een grote show met veertig dansers, waarbij we in vijf blokken terugblikken op vijf jaar Dance-Point”, belooft Van der Voort van der Kleij. ,,Maar ik ga er niet te veel over zeggen, hoor. Er is van alles te zien, en uiteraard volop gelegenheid om zelf te dansen.” De eerste show is gepland op zaterdagavond 27 juni en zondagmiddag 28 juni wordt deze herhaald.

Vijf jaar bestaan betekent ook vijf jaar hard werken. ,,Ik ben zeven dagen per week met mijn zaak bezig”, beaamt de dansfanaat. ,,Rijk word je er niet van. Maar het is mijn passie; ik zou met niemand willen ruilen.” Ze benadrukt dat het weliswaar haar zaak is maar dat ze het met een team van 25 mensen doet. ,,Elke dansles heb je een assistent nodig. Dus ga maar na met elke dag verschillende type danslessen, inclusief wedstrijddansen.”

Haar jongste leerling is twee jaar, de oudste 74. Stijldansen is nog altijd de hoofdmoot. Volwassenen kiezer er bewust voor om samen iets leuks te doen en er een avondje uit van te maken. ,,Bij de jeugd vanaf dertien jaar is het toch ook een beetje opvoeding. Dat maakt het ook zo’n prachtig vak. Je brengt jongeren namelijk etiquette bij. Als ze net beginnen en tegenover elkaar staan, weten ze amper hoe te communiceren zonder hun mobiel. Daar helpen we bij’’, legt ze uit.

,,We creëren een veilige omgeving, en leren ze hoe een jongen een meisje vraagt en hoe een meisje dan reageert. Tijdens het seizoen zie je ze opbloeien.”

Dansen is een heel sociaal gebeuren, betoogt ze. ,,Met dansen maak je echt contact. Ook jongeren reageren daar heel positief op; maken hier gemakkelijk vrienden. Door het dansen ontstaat meer verbintenis tussen mensen. Daarom ook jammer dat het imago van stijldansen oubollig is. Stoffig is het zeker niet; we dansen hier gewoon op Top 40-muziek.”

Foto: Meerthe van der Voort van der Kleij tijdens een jeugdles bij Dance-Point. Credit: Studio kastermans/Ronald Smeenk

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.