Vragen GroenLinks na helivluchten Soest

soest

soest - Het was bedoeld als een gezellige zondag met helikoptervluchten boven Soest, maar leidt ook tot vragen van de fractie van GroenLinks. Mochten die vluchten wel, uitgerekend op zondag, vraagt de fractie zich af in schriftelijke vragen aan het Soester college.

De vluchten waren op de zonnige zondag 5 september, van elf tot zes vanaf een weiland aan de A.P. Hilhorstweg. Een actie van VakantieXperts voor de eigen klanten, waar zo'n 140 mensen op afkwamen. ,,Het was heel populair'', vertelt Machteld van Rooyen van een van de twee Soester vestigingen van VakantieXperts. ,,Het was de eerste keer dat we dit in Soest deden. VakantieXperts doet het overal in het land, als een soort promotietour. Overal met veel succes.'' De klanten betaalden 59 euro, en 'het leverde alleen maar leuke reacties op', aldus Van Rooyen.

,,Op die ene klager na dan. Iemand die zei vaker last te hebben van vliegverkeer. En een klant van ons vroeg waarom het nodig was dit op zondag te doen. Die klant hebben we uitleg gegeven.'' Overigens is er volgens haar toestemming gegeven voor de vluchten.

De fractie van GroenLinks stelt dat 'inwoners zich geërgerd hebben aan de geluidsoverlast'. De luchtvaartdienst zou niets kunnen doen, omdat de gemeente toestemming had gegeven voor de vluchten. GroenLinks wil nu morgen tijdens de raadsvergadering van het college horen of er toestemming is verleend voor de vluchten, en zo ja op welke grond dat voor deze zondag is gebeurd. Verder wil de fractie weten of het Soester college van plan is ook in de toekomst toestemming te geven voor dit soort evenementen.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.