Oud en Nieuw in Soest en Baarn nog net niet saai

Foto Caspar Huurdeman

Foto Caspar Huurdeman

Casper van den Broek
Baarn

Natuurlijk werd er flink geknald en af en toe was er een vreugdevuur of een incidentje. Maar wie op oudejaarsnacht rond één uur door Baarn en Soest reed, bemerkte dat de rust al weer was neergedaald. Oud en Nieuw begint bijna saai te worden.

Wat op de wegen van Baarn en Soest vooral opviel rond die tijd: fietsers, heel veel fietsers. Soms midden over de weg zwalkten tieners richting de vele feestjes. Ze hadden thuis bij vader en moeder nog even geproost op het nieuwe jaar en wat vuurwerk afgestoken. Daarna gingen ze snel naar hun vriendenclubje, papa en mama achterlatend bij de herhaling van Herman Finkers.

Sommige straten in Baarn en Soest waren rond één uur gewoon brandschoon. Er was geen kruimeltje vuurwerk afgestoken. Het vuurwerkverbod bij de Soester ouderencentra aan de Dalweg was dan ook wat overbodig. Normaliter is daar ook nooit een knal te horen. Weleens een bejaarde met een strijker gezien? Alleen bij de Smitsweg trok niemand zich iets aan van het daar geldende verbod, mogelijk omdat de handhaving nou ook niet bepaald waterdicht was.

Echt mis ging het alleen in hotel La Promenade aan de Amaliastraat in Baarn. Op last van de gemeente werd het volle hotel ontruimd. Vanwege een sigaret was het alarm afgegaan. Enkele gasten hebben toen de sirene met geweld het zwijgen opgelegd. Omdat er geen portier of sleutelpersoon te vinden was, werd de crisismanager van de gemeente erbij gehaald. Die besloot dat het niet verantwoord was om met een kapotte alarminstallatie de mensen in het hotel te laten slapen. Enkele gasten vertrokken daarop. Uiteindelijk werd eigenaar Jasper Borggreven bereikt, waarna na zo’n anderhalf uur het alarm werd gerepareerd. Daarna konden de gasten weer naar bed.

Vanzelfsprekend waren er ook lange rijen voor de oliebollen. Baarnse Bakker Kuiper viel op met volkoren Gooise bollen met kaneelsuiker.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.