Spakenburg na rust ten onder

sportredactie Gooi- en Eemlander
noordwijk

De eerste wedstrijd na de Spakenburgse derby is traditioneel een moeilijke. Dat ondervond Spakenburg weer eens in Noordwijk, waar met 4-2 werd verloren.

Na de 2-1-overwinning van vorig weekend op buurman IJsselmeervogels was het feest bij Spakenburg, maar inmiddels is de ploeg weer terug in de realiteit. En die leert dat de 'blauwen', vorig seizoen nog kampioen van de topklasse zaterdag, inmiddels dertiende staan.

Behalve drie punten verloor Spakenburg zaterdag nog meer in Noordwijk. Na afloop onstond een opstootje tussen Robin van Vliet van de thuisclub en Spakenburg-spits Raily Ignacio. Volgens een assistent-scheidsrechter bespuugden de twee elkaar en daarvoor kregen beide spelers een rode kaart. Ignacio wacht waarschijnlijk een flinke schorsing.

Spakenburg begon nog wel prima op het gloednieuwe kunstgras van Noordwijk en kwam na een halfuur op voorsprong via Ricky van den Bergh. Kees Tol maakte nog voor rust gelijk en in de tweede helft ging Noordwijk erop en erover. Stefan Mertens en opnieuw Tol zorgden voor 3-1. Een kwartier voor tijd kwamen de 'blauwen' nog terug in de wedstrijd door een treffer van Serdar Öztürk, maar een echt slotoffensief bleef uit. In blessuretijd bezorgde Safou Cherkaoui Spakenburg de vierde competitienederlaag door er 4-2 van te maken.

Meer nieuws uit Sport Regionaal