IJsselmeervogels komt snelle tegentreffer niet te boven [video]

Matthijs de Kruijff
Werkendam

IJsselmeervogels kwam op bezoek bij Kozakken Boys een vroege tegentreffer niet meer te boven: 1-0.

Een nederlaag zonder gevolgen voor Vogels, dat nergens meer om speelt. Kozakken Boys mag daarentegen weer dromen van de titel. De achterstand op koploper Katwijk slonk tot drie punten.

,,We zijn er niet in geslaagd de titelstrijd al te beslissen”, concludeerde Willem Leushuis. De trainer van IJsselmeervogels zag zijn ploeg in de eerste helft ver teruggedrongen worden. Al na een kwartier was het raak toen Sanny Monteiro binnenkopte uit een hoekschop. De thuisploeg had de score verder kunnen uitbouwen, maar Vogels-goalie Jaimy Schaap stond zijn mannetje.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na rust kantelde het duel volledig. Leushuis bracht Berry Powel in de ploeg voor Ralph Hovestad en ging daarmee op jacht naar de gelijkmaker.

,,We creëerden alleen veel te weinig”, zag Leushuis. Kozakken Boys leek vooral geen tegentreffer te willen incasseren en liet zich in aanvallend opzicht nauwelijks zien. De grootste kans was voor Powel. Een voorzet van Shanon Carmelia werd verlengd door de invaller. Hij kon zijn oude club geen pijn doen, want hij zag zijn inzet voorlangs gaan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het bleef 1-0, maar toch was Leushuis tevreden. ,,We hebben onze sportieve plicht meer dan gedaan. Als je niet scherp bent, kun je hier ook zomaar met 5-0 verliezen.”

De trainer hoopt dat zijn ploeg nog twee keer zo scherp voor de dag komt. ,,Dan kunnen we misschien nog een plekje stijgen. Dat zou mooi zijn, maar we hebben natuurlijk al lang en breed aan onze doelstellingen voldaan.”

Kozakken Boys-IJsselmeervogels 1-0

15. Sanny Monteiro 1-0. Scheidsrechter: Puts. Toeschouwers: 1200

Meer nieuws uit Sport Regionaal