Julian Goins helpt HCAW met rake klappen aan benauwde zege

Alex van Vogelpoel
Amersfoort

HCAW heeft in een moeizaam duel de eerste zege van het seizoen geboekt. Bij Quick was een eindsprint nodig om na acht innings met 4-7 te winnen.

Afgelopen weekend wonnen de Bussumse honkballers het Urbanus-toernooi, maar voor dit was toch andere koek. Quick wilde bij de lang gedroomde rentree in de hoofdklasse iets laten zien en strafte elk zwak moment van HCAW af.

In de eerste inning nam HCAW een 0-2-voorsprong. De jonge pitcher Brian van Laar kreeg gelijk een honkslag om zijn oren van Jeandro Tromp en begon daarna net zoals zijn veld fouten te maken. Een veldfout op een tik van Roelie Henrique bracht Tromp over de thuisplaat en een dubbele steelpoging was goed voor 0-2.

Bij zijn rentree voor HCAW moest Dennis Burgersdijk nog warmdraaien. De werper stond onnodig een punt af en kreeg in de derde inning twee tikken te verwerken (2-2). Daarna nam Burgersdijk (6-3-5) de regie in handen en was het aan de slagploeg van de Bussumers om het verschil te maken. Julian Goins sloeg Van Laar van de heuvel en diens broer Colin van Laar werd ook gelijk geraakt door Delano Selassa (2-3). In de zesde inning deden Bryce Cherry en weer Goins het werk (2-4).

Het ging mis toen Burgersdijk werd vervangen door Moreno Vork. Hij werd sneller van de heuvel gehaald dan hij erop was gekomen, bij een 4-4-stand. Man van de avond werd daarna Goins. Met zijn derde rake klap sloeg hij zowel Berend Ruben als Patrick Bok binnen, om zelf over de thuisplaat te worden gebracht door Tromp: 4-7.

Meer nieuws uit Sport Regionaal