Gooiers gaan de strijd tegen restafval graag aan

Terug naar vier vuilniszakken restafval per jaar.

Susanne van Velzen
Bussum

Al ruim zeventig gezinnen uit het Gooi en de Vechtstreek hebben zich gemeld bij de GAD om de strijd tegen het restafval aan te gaan.

De regionale afvalverwerker start 11 november met de actie 100-100-100. In honderd dagen moeten minstens honderd huishoudens proberen om honderd procent zonder restafval te leven. Dit kan door afval goed te scheiden (plastic, papier, groen, glas) en producten te kopen met zo min mogelijk verpakkingsmateriaal.

De resultaten van de actie, die in andere delen van het land al succesvol was, zijn volgens de GAD verbluffend. Nederlanders hebben gemiddeld veertig zakken restafval per persoon per jaar. Deelnemers aan de actie gaan terug naar vier zakken. Als alle Nederlanders mee zouden doen zou het land genoeg hebben aan één verbrandingsinstallatie voor het restafval.

Huishoudens kunnen zich nog opgeven voor de actie via deGAD. Ook een aantal milieuwethouders onder wie Nicolien van Vroonhoven (Hilversum), Peter Smit (wijdemeren) en Gerben Struik (Gooise Meren) gaan de uitdaging aan.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.