Eis 6 jaar cel voor overval Meentweg Eemnes

Redactie Hilversum
Eemnes

Voor een overval op bewoners van de Meentweg in Eemnes is woensdagmiddag 6 jaar celstraf geëist tegen Hakim B. uit Amsterdam.

Een tweede verdachte, de eveneens 21-jarige Amsterdammer Yassir F., moet in mei bij de rechtbank in Utrecht terecht staan. De woonboerderij werd vorig jaar op 29 mei door twee mannen overvallen. Ze sloegen rond drie uur ’s nachts met een moker een slaapkamerraam in en verrasten de twee bewoners in hun bed. De vrouw kon nog wegvluchten en zich verstoppen, maar haar man moest onder bedreiging van vuurwapens de kluis openen. Nadat de overvallers de bewoner hadden vastgebonden, gingen ze er met contant geld en sieraden vandoor, maar ze lieten een vuurwapen liggen. Op het wapen is een mengprofiel met dna van F. aangetroffen. Ook vond de politie in de slaapkamer bloedsporen van B. Hij had bij het inslaan van het raam de moker tegen zijn gezicht gekregen.

Na zijn aanhouding ontkende de Amsterdammer eerst, maar hij koos eieren voor zijn geld nadat de politie hem confronteerde met een afgeluisterd telefoongesprek waarin hij vanuit de gevangenis zijn betrokkenheid aan zijn moeder opbiechtte. Volgens B. waren ze getipt dat er in de woning veel geld te halen viel en had hij meegedaan om schulden te kunnen aflossen. Tijdens de overval zou hij echter vooral in de badkamer met een handdoek in de weer zijn geweest. ,,Ik probeerde het bloeden te stelpen”, aldus de man.

Excuses De Amsterdammer bood in de rechtszaal omstandig zijn excuses aan de slachtoffers aan en verzekerde dat hij echt zijn leven wil beteren, maar officier van justitie Z. Trokic was niet overtuigd dat de berouwvolle houding oprecht was. ,,Dit soort berovingen zijn ingrijpend en late diepe sporen na”, benadrukte hij de impact op de slachtoffers. ,,Zij hebben doodsangsten uitgestaan.” De raadsman van B. pleitte voor een veel lagere, grotendeels voorwaardelijke straf. Hij benadrukte dat gedragsdeskundigen een intensieve behandeling voor de Amsterdammer nodig achten. Dat was in de cel niet mogelijk, aldus de advocaat. De rechtbank doet 24 februari uitspraak. Medeverdachte F. moet op 10 mei terecht staan. Hij ontkent en zegt dat hij het wapen alleen een keer in handen had toen de eigenaar het hem liet zien.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.