Agente geslagen in opwelling

Een poltieagente.© Archief.

Estella Heesen
Bussum

Een 56-jarige Bussumse die op 21 januari een agent in het gezicht sloeg is daarvoor tot een voorwaardelijke boete van 750 euro veroordeeld. Dat heeft de politierechter in Lelystad bepaald. De vrouw sloeg de agente in een opwelling en had er veel spijt van later. ,,Ik begreep zelf niet waarom ik het gedaan heb’’, verklaarde ze bij een verhoor.

De vrouw was niet aanwezig tijdens de zitting omdat ze bang was dat ze zichzelf niet goed in de hand zou kunnen houden. Haar advocaat voerde het woord voor haar.

De politie was een dag voor het incident al op bezoek geweest nadat de buren hadden geklaagd over overlast.

De Bussumse zou hebben geschreeuwd in haar huis. De politie trof een ernstig depressieve vrouw aan. Na een geruststellend gesprek ging het beter. De vrouw verklaarde later dat ze het een heel prettig gesprek had gevonden. ,,Ze waren heel vriendelijk tegen me.’’

Een dag later werd er opnieuw gebeld wegens overlast. De vrouw was buiten haar woning en vroeg de agenten om hulp. Echter tijdens het gesprek sloeg de vrouw, volkomen onverwachts, de diender in het gezicht.

De klap had geen ernstige gevolgen. De Bussumse werd meegenomen naar het bureau waar ze twee dagen is vastgehouden. Ze bekende direct dat ze de agente had geslagen.

De officier eiste gelijk het vonnis van de rechter een voorwaardelijke boete van 750 euro. Ze hield in haar eis rekening met de gemoedstoestand van de vrouw. ,,Tegelijkertijd is verdachte goed in staat om te verwoorden wat er gaande is’’, aldus de officier.

Met een voorwaardelijke straf hoopt ze te voorkomen dat de vrouw opnieuw in de fout gaat.

De rechter sloot zich aan bij het betoog van de officier en stelde dat de politie haar werk goed moet kunnen doen en er juist voor is om problemen in een buurt op te lossen. ,,Laat dit een signaal zijn voor verdachte om hulp te blijven zoeken zodat voorkomen kan worden dat het weer gebeurt.’’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.