Huizen bezorgt Nijmegen tranen

Gitte Michels scoorde voor Huizen weer uit een strafcorner.© STUDIO KASTERMANS

Bert-Jan van Oel
Nijmegen

Ze zien Huizen bij Nijmegen liever even niet meer verschijnen. De ploeg van Boaz Janssen, debutant in de hoofdklasse, duwde Nijmegen op de slotdag van de competitie een verdieping omlaag door met 0-2 te winnen.

Het was de tweede zege van Huizen dit seizoen op de Nijmeegse ploeg. In de play-offs had Huizen de Gelders formatie vorig seizoen ook al dwarsgezeten. Door twee zeges promoveerde Huizen ten koste van Nijmegen naar de hoofdklasse, al kwam het voor de hockeysters in het lichtblauw alsnog goed via de herkansing. Maar nu is er geen redden meer aan voor Nijmegen.

Zo kreeg de hoofdklasse bij de dames bovenin een verrassende ontknoping door de vernedering van Laren door Oranje-Rood in een rechtstreeks duel om een plek in de play-offs en werden ook onderaan de bordjes op het laatst verhangen. Nijmegen waande zich redelijk veilig, want Groningen stond laatste met een veel slechter doelsaldo en moest naar Kampong, waar het lastig winnen is. Groningen flikte het toch en omdat Huizen geen medelijden had met Nijmegen is laatstgenoemde ploeg toch de klos geworden. Groningen en Huizen zelf spelen straks play-outs tegen een overgangsklasser.

Trainer Boaz Janssen was bijzonder te spreken over zijn team. „We hebben een goed plan bedacht om Nijmegen te bestrijden en dat plan werd uitstekend uitgevoerd. Hoewel het voor ons op de bank natuurlijk anders voelde, zeker toen Nijmegen na rust ging drukken, zijn we volgens de neutrale toeschouwers niet in de problemen geweest.”

Huizen scoorde voor rust tweemaal uit een strafcorner (Gitte Michels en Eva den Hartog) en zag Nijmegen in de tweede helft volop de aanval kiezen. Janssen: „Ze wisten natuurlijk hoe laat het was, dat Groningen aan de leiding ging tegen Kampong. Het zag er griezelig uit, we kregen veel corners tegen, maar onze keepster Robin van den Ende deed het heel goed.”

Bekend en vervelend is het gegeven dat de twee hoofdklassers die play-outs spelen, lang moeten wachten. De overgangsklasse is nog een paar weken bezig en daarna volgen eerst nog play-offs voordat de herkansers tegen Groningen en Huizen kunnen gaan hockeyen. „Ik geeft mijn speelsters eerst maar een week vrij”, aldus Janssen. „Daarna gaan we ons voorbereiden.” Tegenstander in de play-outs is nog niet bekend.

Meer nieuws uit Sport Regionaal