Spakenburg laat aanvallend niets zien

Redactie Hilversum
Barendrecht

In een draak van een wedstrijd tegen Barendrecht mocht Spakenburg zich nog het meest gelukkig prijzen met een puntendeling. De thuisclub kreeg twee grote kansen, maar wist zich hier geen raad mee. Spakenburg was aanvallend  machteloos en speelde slap en ongeinspireerd. Dat de wedstrijd in 0-0 eindigde was niet meer dan terecht.

Barendrecht-trainer Jack van den Berg staat erom bekend dat hij zijn ploeg altijd met veel mensen achter de bal laat spelen. Ook in het oersaaie duel tegen Spakenburg zakten de Zuid-Hollanders heel ver in en had de regerend landskampioen hier nooit een antwoord op. Omdat de Blauwen daarnaast ook nog eens in een veel te laag tempo speelden en diverse spelers zwaar onder de maat bleven, kon de eerste echt grote kans pas in de laatste minuut van de reguliere speeltijd worden genoteerd. Na een solo schoof de verder onzichtbare spits Kees Tol de bal in het zijnet.

De beste mogelijkheden waren nog voor de povere thuisclub, maar invaller-doelman Sven Taberima, die zich goed van zijn taak kweet, redde stijlvol op inzetten van verdediger Tim Eekman en middenvelder Donny Navajas Sanchez. Taberima mocht voor het eerst sinds de komst van Barry Ditewig naar Spakenburg weer eens in een competitiewedstrijd het doel verdedigen, omdat de Steenwijker in het voorgaande duel tegen GVVV een spierverrrekking had opgelopen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal