Rechter stelt Huizen in gelijk over zorgcomplex

Impressie zorgcomplex Huizen.

Impressie zorgcomplex Huizen.© illustratie: architectenbureau Visser en Bouwman

Jurgen Swart
Huizen

De bestuursrechter heeft de gemeente Huizen maandag gelijk gegeven in een rechtszaak die door een groep bewoners was aangespannen over het terrein van de voormalig Regenboogschool aan de Amer.

De gemeente gaf toestemming voor een drie verdiepingen hoog zorgcomplex voor 39 bewoners. De buurt is het daar niet mee eens. De omwonenden vonden het gebouw vooral te hoog. De rechter in Utrecht oordeelde dat de gemeente voldoende rekening heeft gehouden met de belangen van de buurt.

Zorginstelling Philadelphia kreeg in maart een bouwvergunning. De omwonenden waren compleet verrast en ze voelden zich niet serieus genomen. Maar de rechter stelde vast dat dat er twee voorlichtingsbijeenkomsten zijn geweest. Ook vond de bestuursrechter het gebouw niet te hoog, want in de omgeving van de Amer staan meer gebouwen met twee of drie bouwlagen.

Verkeersproblemen ziet de rechtbank ook niet. De rechter nam tenslotte het oordeel van een deskundige over dat er meer dan voldoende zonlicht overblijft voor de omwonenden.

De bewoners hebben 6 weken de tijd om in hoger beroep te gaan bij de Raad van State.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.