Fris FC Hilversum wint in blessuretijd

sportredactie Gooi- en Eemlander
hilversum

Al gaat het feitelijk nergens meer om, de voetballers van FC Hilversum willen wel iedere week echt voetballen om de punten. Dit weekeinde werd SC Feyenoord, dat net als de Crailoo-equipe volgend seizoen alleen een zaterdagtak zal hebben, met 3-2 verslagen.

Het is bewonderenswaardig dat Hilversum en trainer Karel Bonsink, die nog steeds geen nieuwe club heeft, zo energiek voor de dag blijven komen. Er is zeker geen berusting in het feit dat de zondagtak en de plek in de hoofdklasse als is opgegeven door de clubleiding.

Het begon tegen Feyenoord met een domper, toen centrumverdediger Thijs van der Meulen in de negentiende minuut een bal achter zijn eigen doelman Rob Hilbers kopte. Maar al vlot was de stand weer gelijk. Diezelfde Van der Meulen vond Jerry van der Pol, die helemaal vrij was gelaten. Van der Pol rondde koeltjes af: 1-1.

In de tweede helft kwam Hilversum voor het eerst op voorsprong. Middenvelder Jordy Fernhout verzorgde de assist, de ijverige en sterk spelende Gerrit Bartels zorgde voor de afronding. Maar SC Feyenoord was nog niet verslagen en via Benjamin Martha werd het 2-2. Dat leek de eindstand te worden, tot Hilversum in blessuretijd fortuinlijk toesloeg. Jordy Fernhout had een enorme uithaal in gedachten, maar raakte de bal helemaal verkeerd. De bal kwam pardoes voor de voeten van de inkomende Van der Pol en die wist wel raad met dit kansje: 3-2.

Meer nieuws uit Sport Regionaal