Feest voor Jobmaatjes in Krachtcentrale

Workshop slagwerk voor Jobmaatjes in Krachtcentrale Huizen.

Workshop slagwerk voor Jobmaatjes in Krachtcentrale Huizen.© Foto: Reconnact

Marjolein Vos
Huizen

Ruim een jaar na de start van het project Jobmaatjes (onderdeel van het landelijke initiatief ReConnact) in Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren, was het zaterdag tijd voor een feestje. Reden: het project is hartstikke succesvol. Alle deelnemers waren uitgenodigd in De Krachtcentrale aan de Havenstraat in Huizen.

Na een informatieve workshop over het gebruik van LinkedIN, ging het volgens de deelnemers helemaal los tijdens de workshop slagwerk en percussie door Dick Le Mair. De catering werd verzorgd door Henna Mahmood, zelf jobmaatje.

Een van de net begonnen jobmaatjes, Bloem Damen, noemde de avond ’een explosie van enthousiasme’. Lex Bergers (Reconnact): ,,Het is zo bijzonder om iemand te helpen bij het vinden van werk en weer glimmende ogen te zien. Het vinden van een baan verandert iemands leven.’’

Via het jobmaatjesproject in HBEL hebben inmiddels meer dan 50 procent van de werkzoekenden werk of een werkervaringsplek gevonden. Zelf jobmaatje worden en mensen helpen bij het vinden van werk?

Meer info: mobiel 06-51153890. stichtingreconnact.nl/hbel

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.