Wéér gelijkspel voor IJsselmeervogels

Robbert Olijfveld

Jacob-Jan van de Groep
Maassluis

IJsselmeervogels moest in een duel om des keizers baard op bezoek bij Excelsior Maassluis. De ’rooien’ deelden de punten met de thuisclub: 1-1.

Beide ploegen behoorden voorafgaand het duel aan tot de ’kampioenen van de gelijke spelen’. Excelsior Maassluis deelde al tien keer eerder dit seizoen de punten, terwijl IJsselmeervogels dat acht keer deed. Trainer Willem Leushuis was tevreden dat zijn ploeg opnieuw niet verloor in een uitduel, dat hij op voorhand als zeer lastig bestempelde. „We sprokkelen punten door uit bij De Treffers, HHC, TEC en nu Excelsior Maassluis gelijk te spelen. Daarnaast winnen wij thuis, zoals vorige week tegen De Dijk, onze wedstrijden. Dan doe je het goed en ben je op schema.”

IJsselmeervogels nam in Maassluis al vroeg de leiding. Berry Powel omzeilde de buitenspelval en kon richting het doel van keeper Van Leeuwen oprukken. De spits uit Amersfoort bleef kalm en legde de bal breed op de meegelopen Robbert Olijfveld. De aanvaller kon zodoende zijn veertiende treffer van het seizoen maken. „Dat was een prima goal. We speelden het goed uit. Dat hebben wij in het restant van de wedstrijd eigenlijk niet meer kunnen doen. Verder dan een kans van Soufyan Moro kwamen wij niet”, bleef Leushuis kritisch.

Dat had mede te maken met de weinige wisselmogelijkheden aan de kant van IJsselmeervogels. Na iets meer dan een uur spelen moest Powel zich laten vervangen, waarna A1-aanvaller Sergio Kozjak binnen de lijnen kwam. „We misten aanvallend wat mensen met Ali Alka en Dylan Chiazor. Zodoende moesten wij Sergio noodgedwongen brengen. Hij heeft het naar behoren gedaan, maar ideaal is het natuurlijk niet.”

Naast de gelijkmaker van Kevin Derckx kreeg Excelsior Maassluis net als IJsselmeervogels weinig kansen. Toch moest doelman Raymon van Emmerik, die de aan zijn knie geblesseerd geraakte Jaimy Schaap verving, één keer handelend optreden. De routinier kon rekenen op complimenten van zijn trainer. „Raymon stond er vandaag, zoals verwacht. We kozen voor zijn routine en dat heeft goed uitgepakt.”

Met nog vier wedstrijden te gaan staat IJsselmeervogels op de tiende plaats in de tweede divisie, met acht punten voorsprong op een nacompetitieplek. De Spakenburgers kunnen zich dus wel veilig voelen. Volgend week treffen de ’rooien’ op De Westmaat FC Lisse, dat nog in de strijd tegen degradatie verwikkeld is.

Meer nieuws uit Sport Regionaal