Doedelzakspelers veroveren winkelend publiek Hilversum

Beatrix Pipe Band.

Beatrix Pipe Band.© Archieffoto Studio Kastermans

Annemarie de Jong
Hilversum

Veertig man sterk trekken doedelzakspelers vanavond (donderdag) door het centrum van Hilversum.

„Zoveel pipers, mooi gezicht joh, en uniek in Hilversum”, glundert muzikant Ruben Barf van de Beatrix Pipe Band. De Hilversumse band treedt samen op met The Royal Burgh of Tain Pipe Band uit Schotland. In de jaren twintig opgericht en gesponsord door de Glenmorangie, een Schotse single malt whisky gedistilleerd en gebotteld in Tain.

Barf: „We hebben elkaar nooit eerder ontmoet. Op de Kerkbrink geven we elkaar een hand, dan gaan we stemmen en spelen. Daarna lopen we in ’streetparade’ door de Kerkstraat naar de Groest. We eindigen in de Biersteeg en sluiten af met een drankje. Wat mij betreft een Schotse whisky, maar een koud biertje is ook goed.” De bands spelen individuele en gezamenlijke nummers. „We produceren nogal wat decibellen. Als we op de Kerkbrink staan hoor je ons op het Marktplein.”

Barf heeft er zin in. „We willen shinen in ons dorp en iedereen wegblazen. Wordt lekker druk, het is koopavond.” Beide bands doen mee aan competities in binnen- en buitenland. „De liefde voor muziek bindt ons.” Het optreden op de Kerkbrink begint om 19.30 uur.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.