Botterfeest in oude haven van Huizen

Botters zeilen wedstrijd.© pr

Van onze verslaggever
Huizen

Dertig botters zijn vanaf vrijdag 16 juni te bewonderen in de Oude haven van Huizen. Een spectaculair gezicht, al die bruine zeilen. Die dag houdt de Rotary Club Huizen een ’visfestijn’.

Na zes uur ’s avonds is iedereen - na betaling van vijf euro - welkom voor het avondprogramma: meerdere kramen met vis- en vleesgerechten, een frietkraam, live muziek en een ’bubblecar’. Kaarten te koop via www.huizervisfestijn.nl.

Dit feest is de opmaat naar de open dag van de Stichting Huizer Botters bij de botterwerf in de oude haven van Huizen.Traditiegetrouw kan er zaterdag 17 juni worden meegevaren met een van de botters op het Gooimeer. Aan de kade ligt een botter klaar voor bezichtiging. Er worden rondleidingen gegeven en Janine van der Hulst-Veerman signeert haar boek ’Gevangen Wind’.

Intussen strijden op het Gooimeer botters uit Huizen, Spakenburg, Elburg en Harderwijk om om de wisselbeker van het Zuiderzeekamp, een initiatief van het ZuiderzeeSpan. Ook leuk: om 14.30 uur laten de deelnemers van het project Bouw je Bootje hun schip te water.

Alle info over het cultureel erfgoed in Huizen: www.huizerbotters.nl

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.