Reizigers niet blij met vertraging op station Weesp

1 / 2
Nina Menke
Weesp

De sfeer op Station Weesp heeft deze zaterdagochtend veel overeenkomsten met het weer. Vrij rustig, af en toe zonnige, maar soms ook wat humeurige passagiers die richting bus stevenen als een soort bedrukte wolk.

Door spoorwerkzaamheden ter hoogte van Almere rijden er sinds vrijdagavond geen treinen tussen Weesp/Hilversum-Almere. Daarom worden tot en met 26 augustus stop- en snelbussen ingezet.

Onderaan de trappen van de perrons staan borden en NS-medewerkers die passagiers wijzen op de bus richting Almere. Eén van de reizigers is Charles Anih. De Engelstalige man woont met zijn vrouw en zoon in Almere. Het drietal ziet er piekfijn uit.

„In Amsterdam gaan we naar de kerk. Die kerk spreekt ons aan, dus de reis hebben we er wel voor over.” Vandaag is Anih niet zo blij met zijn wekelijkse tocht. „Duurt allemaal vreselijk lang met die bus. Normaal hoeven we maar één trein te pakken.” Toch mag het de pret niet drukken. „Het wordt alsnog een mooie dag. God bless everybody.”

Snelbus

Op het perron bij de trein richting Amsterdam doodt Fasel Reemnet (24) zijn tijd door een sigaret te roken. „Ik had al op mijn werk moeten zijn, man. Vervelend.” De Kruidvatmedewerker was expres een half uur eerder van huis gegaan. „Ik dacht dat er snelbussen reden, maar dat was niet zo. Die stopbus deed er vet lang over. Wel een uur of zo.”

NS-medewerker Latif Aboussaad is tevreden. „Het is netjes geregeld. We hebben nog geen klacht gehad.” Reiziger Jaap Siek-van Ede (47) is het niet eens met Aboussaad, maar lijkt allesbehalve opgefokt.

„Van puffen en steunen gaat het niet sneller.” Van Ede werkt bij een slijterij in Amsterdam. Dit ritje mag hij volgende week dus ook dagelijks maken. „Gelukkig ben ik morgen vrij. Kan ik even bijkomen en me geestelijk voorbereiden.” De busrit duurde extra lang. „De chauffeur reed verkeerd. Hij wist niet waar hij heen moest. Passagiers moesten vertellen hoe hij moest rijden. Kan toch niet.”

Passagier Erick Jaramillo staat stralend op de bus te wachten. Hij woont in Chili, maar viert hier vakantie.

Ramp

Hij bezocht een vriend in Weesp en pakt nu de bus terug naar Almere.

„Het ging allemaal goed. Nergens last van.” Buschauffeur Gerrit de Boer (65) vindt het ’een zooitje’. „Bij Almere gaat het nog, maar in Hilversum is het een ramp. Ik ben er al duizend keer geweest, maar ik weet de weg nog niet. Staat slecht aangegeven.” Tot nu toe heeft De Boer geen klagende klanten. „Nóg niet, maar komt vanzelf.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.