Helikopter in Hilversum raakte grond bij taxiën

Annemarie de Jong
Hilversum

De helikopter op vliegveld Hilversum is 13 maart tijdens het taxiën naar de startbaan gecrasht. Dat blijkt uit de kwartaalrapportage Luchtvaart van de Onderzoeksraad Voor Veiligheid.

Tijdens het taxiën van het platform naar de startbaan raakte de helikopter de grond en is vervolgens omgeslagen. Aan boord waren de piloot en twee inzittenden, die gewond raakten. Het toestel, een Hughes 269c, was compleet vernield. ,,Bij het taxiën vliegt een helikopter kort boven de grond omdat hij geen wielen heeft, zoals een vliegtuig’’, licht woordvoerder Wim van der Weegen toe. Bepaalde zwaardere helikopters hebben wel wielen. Het gecrashte toestel had ook geen vluchtrecorder (zwarte doos) aan boord. ,,Dat is ook niet verplicht bij dit type’’, aldus de woordvoerder.

Hij benadrukt dat het om een tussenrapportage gaat en dat het definitieve rapport pas later volgt. ,,Mocht er bijvoorbeeld nog informatie worden opgevraagd bij een buitenlandse fabrikant, dan heeft die ook weer recht op inzage in het conceptrapport.’’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.