Laren-internationals nog niet volledig opgeladen na Rio

Laurien Leurink probeert Renée van Laarhoven de bal te ontfutselen.

Laurien Leurink probeert Renée van Laarhoven de bal te ontfutselen.© Foto Studio Kastermans

Robert Berkeley
Laren

Donderdag sloten de internationals pas weer aan bij Laren. Joyce Sombroek, Naomi van As en Laurien Leurink hadden dus drie dagen de tijd om zich voor te bereiden op de eerste competitiewedstrijd van Laren tegen Kampong (1-1).

„Ik ben vrij content”, kwam coach Donald Drost vrolijk van het veld gestapt. „Als je bedenkt dat we pas voor het eerst een wedstrijd speelden met de internationals er weer bij en we nog wat geblesseerde speelsters misten, vind ik dat we een hele leuke pot hebben gespeeld. Tja, de uitslag had natuurlijk wel wat beter gekund.”

Want met een gelijkspel kreeg Laren eigenlijk iets te weinig. De thuisploeg was over het geheel wat sterker en creëerde meer gevaar dan de Utrechtsen. Maar de scherpte voorin ontbrak en keepster Alexandra Heerbaart speelde een uitstekende wedstrijd. Tegen de verhouding in kwam Kampong in de eerste helft op voorsprong door de Britse kersverse olympisch kampioene Sophie Bray, en juist in een fase na rust waarin de bezoeksters iets meer druk op Laren zetten, maakte Lisanne de Lange uit de rebound van een strafcorner de gelijkmaker.

International Leurink, die net als Van As, Sombroek en Kampong-speelster Bray vooraf werd gehuldigd en een bloemetje ontving, kreeg in de slotminuten nog twee grote mogelijkheden om Laren de winst te bezorgen. Eerst werd een voorzet van haar van dichtbij door de Kampong-verdediging net niet in eigen doel gewerkt en daarna werd een hard schot door Heerbaart met de stick schitterend gestopt.

Voor Leurink kwam de eerste competitiewedstrijd, tegen haar oude club, eigenlijk wat te vroeg. „Ik had na twee weken vrij wel zin om weer wat te doen, maar het was moeilijk om me mentaal weer helemaal op te laden hiervoor. We hebben net in Rio allemaal finales achter de rug. De spanning voor deze wedstrijd ontbrak wel enigszins bij me en ik heb die wedstrijdspanning wel nodig om goed te presteren. Dat het tegen Kampong was, zorgde ook niet voor extra motivatie. Ik heb daar nog veel vriendinnen, maar zit inmiddels alweer een jaar bij Laren.”

Ze vond het ondanks de ultrakorte voorbereiding wel fijn om weer met Laren te hockeyen. Zonder enkele ervaren speelsters die gestopt zijn, maar met een paar piepjonge nieuwe teamgenotes, zoals de pas zestienjarige Sophie Goorhuis. „Een talent voor de toekomst. Ik vind mezelf óók nog jong, maar het kan dus nog veel jonger”, lacht Leurink.

Meer nieuws uit Sport Regionaal