Cameradief Hilversum ook veroordeeld voor agressie tegen agenten en buschauffeur

Henk Runhaar
Hilversum

De 29-jarige cameradief uit Hilversum die de politie vorig jaar zomer aanvankelijk liet lopen, ondanks speurwerk van slachtoffer Fred de Jong, is vorige week veroordeeld voor een reeks misdrijven.

De diefstal van de cameratas van De Jong vond begin juli plaats op een terras in het centrum van Hilversum. Nadat de fotograaf in deze krant zijn verhaal deed, kwam de recherche hiervoor in actie.

Nu blijkt dat de verdachte zich half juli schuldig maakte aan het vernielen van een reclamebord en het beledigen van een agent die hij uitmaakte voor ’kankerindo’ en ’kankerlijer’. Eind juli werd hij twee keer opgepakt voor dronkenschap en twee keer voor het plegen van geweld tegen agenten. In augustus maakte de man zich schuldig aan het bedreigen van een buschauffeur. In oktober volgde nog een bedreiging.

De officier van justitie eiste vorige week een celstraf tegen de man die even lang is als de tijd die hij in voorarrest doorbracht. Daarnaast werd drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf geëist, plus tachtig uur werkstraf en een reeks voorwaarden om de Hilversummer van zijn verslavingsproblematiek af te helpen. De rechter vond alleen de werkstraf niet nodig.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.