Floris zaagt voor de scouts

Eddie de Paepe
Hilversum

Het clubgebouw van scouting Heidepark aan de Anton Philipsweg moet wijken voor de woningbouw, die eind dit jaar van start gaat. De scouts verkassen naar de plek van de vroegere uitspanning Anna’s Hoeve. Voor de buitenkant van het clubgebouw heeft aannemer Mourik in het gebied gekapte bomen ter beschikking gesteld. Wethouder Voorink droeg maandagmiddag zíjn steentje bij door een boomstam tot planken te verwerken.

Heidepark wil in september starten met de bouw van het nieuwe clubhuis. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel met extra aandacht voor isolatie, duurzame en onderhoudsvriendelijke materialen, en zonnepanelen.

Voor de financiering van het nieuwe onderkomen doet Heidepark een beroep op leden, hun ouders en oud-leden. Met acties, zelfwerkzaamheid. verhuur, sponsors en fondsen moet het gaan lukken. De gemeente geeft een financieel steuntje in de rug door de komende vijf jaar een deel van het clubgebouw te huren voor het informatiecentrum van de nieuwe wijk.

Voortgezet

De voorbereidende werkzaamheden voor de woningbouw worden direct na de bouwvakantie (11 augustus) voortgezet. Momenteel worden de noordzijde van de Minckelersstraat en het gebied langs de sportvelden gesaneerd. Beide rijbanen zijn deze weken weer beschikbaar voor het verkeer.

De eerstkomende klus is het doortrekken van kabels en leidingen aan de zuidzijde van de weg, het kappen van bomen en het saneren van de grond langs de voormalige accumulatievijver (’stinkvijver’).

Dicht

De zuidelijke rijstrook van de Minckelersstraat gaat hiervoor dicht. Het fietspad langs de Minckelersstraat verdwijnt. Fietsers worden eerst omgeleid via de rijbaan en daarna via de Liebergerweg.

Direct na de bouwvak worden ook de bomen tussen de groenstrook van de Anthony Fokkerweg en de voormalige accumulatievijver gekapt. De grond wordt gesaneerd.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.