Jubilerende juf Blaricum: ’Kleuters zijn zo lekker spontaan’

Juf José staat de hele dag in het zonnetje.© Foto Studio Kasterman/Leon Dakkus

Judith Kox
Blaricum

,,Het leukste aan juf José? Alles aan de juf is leuk”, lacht een van de kleuters uit de klas van juf José Koelink (60). Haar veertig jaar in het onderwijs wordt vrijdag groots gevierd op OBS Bijvanck.

,,We hebben juf José vanmorgen thuis opgehaald met een versierde bakfiets”, vertelt directeur Gerard Loman (60). ,,Op het schoolplein is ze ontvangen door alle kinderen, hun ouders en ongelooflijk veel bellenblaas.” Na het feestelijke ontvangst voeren alle groepen in de aula een stukje op voor juf José. Er wordt gedanst, gezongen en het Jeugdjournaal wordt zelfs nagespeeld ter eren van het jubileum.

,,De aanhankelijkheid en het spontane van kleuters vind ik het leukste”, vertelt de jubilaris. ,,Je staat helemaal aan het begin van hun schoolcarrière. Het belangrijkst om de kinderen mee te geven vind ik zelfbewustzijn en te zorgen dat ze gelukkig in het leven staan. Ik geef al die jaren ook al les op OBS Bijvanck en dat bevalt erg goed. Het is een hele leuke gemêleerde wijk, echt een afspiegeling van de samenleving.”

Directeur Loman is vol lof over zijn collega. ,,We zijn een heel hecht team en José is er al vanaf het begin bij. Het is echt een kleuterjuf, kinderen voelen zich veilig bij haar. Net tijdens de voorstelling kruipt een van de kinderen even bij haar op schoot. Ik denk dat een lieve juf zijn heel belangrijk is voor kinderen van die leeftijd. Kleuters moeten kleuters kunnen zijn, daar zet ze zich altijd voor in. Naar elk kind wordt apart gekeken en als het moet uitgedaagd, dat maakt haar een hele goede docent. Samen met de andere kleuterjuf heeft ze zelf een eigen systeem ontwikkeld om de leerlingen nog beter te kunnen helpen.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.