Filmtheater Hilversum heeft nu ook nieuwe zakelijk leider

Simone Tettero heeft vanaf 16 april de dagelijkse leiding bij Filmtheater Hilversum.

Simone Tettero heeft vanaf 16 april de dagelijkse leiding bij Filmtheater Hilversum.© Filmtheater Hilversum

PassieHilversum

Na het aantreden van voorzitter Peter Boerenfijn eind vorig jaar heeft Filmtheater Hilversum nu ook een nieuwe zakelijk leider: Simone Tettero (40).

Tettero, die even oud is het als het Filmtheater, komt over van poppodium Luxor Live in Arnhem. Daar was ze hoofd bedrijfsvoering. Eerder werkte ze als senior producer bij Buma Cultuur in Hilversum.

Huidige zakelijk leider Ineke Rutgers zat er maar kort. Toen haar contract na de proeftijd van een jaar afliep, maakte ze de balans op met het bestuur. ,,Ze trok zelf de conclusie dat haar toekomst buiten het Filmtheater ligt. Ze zat hiervoor in de podiumkunsten, best een overstap. Haar passie voor creatieve processen kon ze hier minder kwijt, het is toch operationeler dan ze wilde’’, zegt een woordvoerster desgevraagd.

De nieuwkomer wordt de rest van de maand ingewerkt door Rutgers. Tettero heeft officieel vanaf Hilversum vanaf komende maandag de leiding over het team van vaste medewerkers en de grote groep vrijwilligers. „Het bestuur heeft er veel vertrouwen in dat met Tettero aan het roer het Filmtheater (nog meer) succesvolle jaren tegemoet gaat”, aldus het persbericht.

Arthouse

De terugkeer naar een werkplek in Hilversum voelt voor Tettero vertrouwd. Ze heeft er zin in. „Ik werk alweer zo’n twintig jaar in de culturele sector en ben een liefhebber van arthouse films. Ik kijk er erg naar uit om bij dit mooie en succesvolle filmtheater te gaan werken.”

Filmtheater Hilversum is sinds 1978 de plaats voor ’kwaliteitsfilm’ in de mediastad. Dit jaar bestaat het Filmtheater veertig jaar, de laatste tien jaar zit het filmhuis aan het Herenplein. Naast het actuele aanbod van de ’betere’ dramafilms en documentaires biedt het themaprogramma’s zoals ’Hilversum in Gesprek’ en ’Film & Food’, extra (kinder)activiteiten, eens per jaar een openluchtvoorstelling en het eigen Filmfestival Hilversum.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.