Laren redt punt, maar is ontevreden

Laren redt punt, maar is ontevreden
Lieke van Wijk
© STUDIO KASTERMANS
Laren

De hockeysters van Laren hebben vrijdagavond gevoelig puntenverlies geleden. In de thuiswedstrijd tegen middenmoter Kampong kwam de ploeg van Robert-Jan Cox niet verder dan een gelijkspel (2-2), het eerste puntenverlies van 2018.

Laren begon de avond met een meevaller. Kampong moest het vrijdag namelijk doen zonder de Engelse steraanvaller Sophie Bray, die eerder dan verwacht was opgeëist door de bondscoach van haar nationale ploeg. Ondanks dat gemis was het wel Kampong dat al na acht minuten de leiding nam. Maria López sloeg de eerste strafcorner van de wedstrijd droog achter Laren-goalie Joyce Sombroek.

Het antwoord was niet alleen snel – binnen twee minuten – maar ook erg fraai. Maxime Kerstholt, de topscorer van de thuisploeg, speelde zich vrij in de cirkel en liftte de bal fraai in het doel van Kampong: 1-1. Het was alweer de tiende treffer van het seizoen van de spits.

In die heerlijke openingsfase was Pam van Asperen kort na het doelpunt van Kerstholt dicht bij de 2-1, maar zij raakte de paal. Van Asperen moest de strijd na rust staken door een rugblessure. In die tweede helft was Laren de betere ploeg, maar was het Kampong dat na een uur spelen de leiding nam. Elsie Nix, oud-speelster van Laren, profiteerde optimaal van een strafcorner en tekende voor de 1-2.

Wederom volgde het antwoord van Laren snel. Ditmaal waren er drie minuten nodig voor de gelijkmaker, de 2-2. Lieke van Wijk maakte ’m via haar hervonden wapen, de strafcorner. De verdedigster kreeg drie minuten voor het einde zelfs nog een kans op de winnende treffer, maar die inzet ging hoog over.

Blij met het punt was Van Wijk na afloop niet. „Nee, helemaal niet. Ik vond ons veel beter dan Kampong. Ik ben wel happy met de manier waarop we hebben gevochten. Er kan nog heel beter, maar ik ben trots hoe we stonden te knokken.”

Laren had zes strafcorners nodig om een doelpunt te maken. Onder meer door stopfouten ging een aantal kansen vanaf kop cirkel in rook op. „Het ritme was er vandaag niet helemaal”, zegt specialiste Van Wijk, die twee weken geleden pas haar eerste corner van het seizoen maakte. „Het vertrouwen is er en dat is ook nooit weggeweest. Het team geeft mij dat vertrouwen ook. Als er weer werd geschreven dat ik geen corners had gemaakt, dan bleven mijn medespeelsters toch altijd in mij geloven.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal