Gevonden lichaam in Weesp is van Oskar van Alphen

Bij het ponton aan de Amstellandlaan in Weesp is lichaam aangetroffen dat vermoedelijk van Oskar van Alphen is.

Bij het ponton aan de Amstellandlaan in Weesp is lichaam aangetroffen dat vermoedelijk van Oskar van Alphen is.© Foto Studio Kastermans/Ben den Ouden

Tamar de Vries
Weesp

Het lichaam dat zaterdagmiddag in het water van de Aquamarin in Weesp is gevonden, is inderdaad van Weesper Oskar van Alphen. Dat bevestigt de politie zaterdagavond.

Het lichaam werd eerder op de dag geborgen met behulp van duikers, waarop een lijkschouwing plaatsvond. Daaruit werd het sterke vermoeden bevestigd dat het om de sinds 2 december vermiste Oskar van Alphen ging. De politie zal nog verder onderzoeken waardoor de man in het water belandde.

Het identificeren van een lichaam dat vermoedelijk meer dan een maand in het water heeft gelegen is voor de familie moeilijk en bovendien een bijzonder onprettige ervaring. Soms wordt er zelfs door familie van afgezien om een lichaam visueel te identificeren. Dan kan de politie uitwijken naar identificatie aan de hand van gebitsgegevens en dna. Die procedure neemt meer tijd in beslag.

Verschillende Weespers zagen de zoekactie zaterdagmorgen. Er werd begonnen aan de Herengracht. Daarna voer het bootje van Reddingshonden SOS richting Smal Weesp.

De kroegmaatjes van Oskar van Alphen (46) uit café Bijna Thuis hebben de zoekactie op de voet gevolgd. Halverwege de middag, een paar uur nadat er een lichaam was gevonden, kreeg de kroegbaas een Whatsappje over het lichaam dat gevonden was in het water van het Aquamarin.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.