Vertrouwenscrisis dreigt bij personeel en cliënten Sherpa

baarn

De ondernemingsraad en de centrale vertegenwoordigersraad van Sherpa zitten op ramkoers met de voorzitter van de raad van toezicht Jan van Leijenhorst. Ze vinden hem regentesk en dominant en overwegen het vertrouwen in hem op te zeggen, melden bronnen uit de instelling.

De bekende druppel is de aanstelling van een interim-bestuurder, waar volgens de vertegenwoordigende organen op dit moment totaal geen behoefte aan is. ,,We hebben sinds enkele maanden juist een goede tijdelijke bestuurder, die na jaren van problemen voor rust zorgt. Maar ineens krijgen we te horen dat er alweer een nieuwe interim komt'', bevestigt Ton Ostendorf, voorzitter van de Centrale Vertegenwoordigersraad (CVR).

Van Leijenhorst heeft alsnog formeel advies gevraagd bij de CVR en de OR. Deze hebben daarop inmiddels negatief advies gegeven. Toch zet hij de benoeming door. De kans is nu reëel dat de CVR bij het eerstvolgende gesprek met de voorzitter de vertrouwenkwestie stelt, meldt Ostendorf. ,,We bekijken momenteel onze juridische mogelijkheden.''

De centrale cliëntenraad is tot zijn teleurstelling pas vorige week om advies gevraagd en heeft nog geen standpunt. De OR en Van Leijenhorst zelf willen weinig kwijt over de kwestie. ,,Ik ben nog in overleg met de medezeggenschapsorganen over het verstevigen van de leiding van Sherpa. Gedurende die periode doe ik daarover geen mededelingen'', aldus de voorzitter.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.