Buurt boos over parkeervakkenplan voor Leestraat

baarn

Omwonenden en politiek zijn verbijsterd over het plan van burgemeester en wethouders van Baarn om toch een aantal parkeervakken aan te leggen aan het einde van de Leestraat. Omwonenden hebben al aangekondigd naar de rechter te stappen.

Het is overigens uiterst twijfelachtig of de juridische stappen nodig zijn. De kans is namelijk groot dat b en w volgende week wordt teruggefloten door de gemeenteraad. Coalitiepartij CDA heeft al aangekondigd met een motie te komen om de parkeervakken de prullenbak in te krijgen. In het voorjaar stemden coalitiepartij ChristenUnie en de volledige oppositie al voor een motie van de BOP om de parkeervakken te schrappen. CDA stemde toen tegen die motie omdat de kwestie vanwege ingediende bezwaren van omwonenden 'onder de rechter' was.

Wethouder Petra Laseur wacht het oordeel van de gemeenteraad wel af. ,,Er is in het verleden afgesproken dat de parkeerplaatsen die door de herinrichting van de Nieuw Baarnstraat zijn verdwenen gecompenseerd moesten worden. We hebben de bezwaren van de Leestraat beoordeeld, en zijn tot de conclusie gekomen dat er geen reden is om de plannen te wijzigen. Ook qua verkeersveiligheid kan het. Dat betekent dat we de ingezette lijn voortzetten.''

Burgemeester en wethouders hebben nog niet gekeken naar alternatieve plekken om de op de Nieuw Baarnstraat verdwenen parkeerplaatsen te compenseren. ,,Maar als de raad besluit dat er elders compensatie moet worden gevonden, gaan we dat doen'', meldt Laseur.

Buurtbewoners vrezen voor overlast door de parkeervakken voor de deur. Bovendien vinden zij het plan onveilig.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.