73-jarige beschonken Hilversummer verzet zich tegen aanhouding

Monique Bankras
Hilversum

Een 73-jarige automobilist uit Hilversum is zaterdag aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten zagen hem tegen 23.55 uur rijden over de Soestdijkerstraatweg in Hilversum. Zijn rijgedrag viel op. De man reed met wisselende snelheden, remde vaak onnodig en slingerde behoorlijk.

De Hilversummer werd staande gehouden op de Hilversumsestraatweg. Bij het aanspreken constateerden de agenten dat hij alcohol had gedronken. Na de blaastest op straat moest de man mee naar het bureau voor het afleggen van de ademanalyse.

De man werd aangehouden, maar wenste zelf zijn auto af te sluiten. Hij ging echter achter het stuur zitten en toen hij probeerde de auto te starten, grepen de agenten in. De Hilversummer wilde echter niet uit de auto komen en bleef zich verzetten.

Met enige krachtinspanning lukte het om de autosleutels af te pakken en de man uit zijn auto te krijgen, waarbij hij beledigingen uitten tegen de agenten. Na de ademanalyse op het bureau bleek dat de man 365 ug/l alcohol in zijn lichaam had.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.