Oplichters aangehouden in hotel in Huizen na 51 aangiftes

ANP
HUIZEN

Drie mensen zijn in Huizen opgepakt omdat ze mogelijk betrokken waren bij een omvangrijke oplichtingszaak. Er zijn 51 aangiften en/of gedupeerden bekend.

Het trio wordt ervan verdacht mensen te hebben laten betalen voor diensten die helemaal niet werden geboden. Ook maakten ze gebruik van dekmantelbedrijven. De totale schade bedraagt een half miljoen euro.

De verdachten wisten langere tijd onder te duiken op buitenlandse adressen. Het tv-programma TROS Opgelicht heeft in 2016 namens enkele gedupeerden de verdachten in Spanje benaderd en ze geconfronteerd.

De drie gebruikten verschillende constructies voor hun praktijken. Ze boden bijvoorbeeld op websites financieringen aan, overtuigden mensen om hun leningen over te sluiten en verkochten auto's door zonder de eerdere verkoper te betalen.

De verdachten zijn een 47-jarige man, een 48-jarige vrouw en een 73-jarige man. De eerste twee, die officieel in Spanje wonen, zijn aangehouden in een hotel in Huizen, de laatste in Almelo. Ze zitten vast.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.