Kidswereld Weesp huurt hele pastorie

Tamar de Vries
Weesp

Het gaat erg goed met de locatie Herengracht van Kidswereld Kinderopvang in Weesp. De opvang gaat de hele pastorie naast de Laurentiuskerk huren.

,,Er is meer vraag naar opvangplekken in de buurt en tot onze vreugde mogen wij het gehele pand aan de Herengracht 17 huren om de opvang uit te kunnen breiden”, vertelt directeur Willy Verweij van Kidswereld. De bovenetage was woonruimte maar wordt omgetoverd tot speelzolder voor de bso-kinderen. ,,Er moet nog wel intern verbouwd worden en alles moet kinderopvang-proof worden gemaakt maar het wordt zo’n mooie zolder”, droomt Verweij al hardop.

De omwonenden zijn door Verweij per brief op de hoogte gesteld van de plannen. De Kidswereld-directeur verwacht geen grote hobbels. ,,Het pand heeft in het bestemmingsplan al een maatschappelijk functie. Bouwtechnisch moeten er wel aanpassingen worden gedaan.” Kidswereld weet nog niet precies wanneer de verbouwing kan starten. Voor het vinden van parkeerruimte denkt Kidwereld na over oplossingen, zoals een Kiss&Ridestrook.

De pastorie is net als de kerk zelf eigendom van Cees van Vliet.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.