Vierde nederlaag op rij voor IJsselmeervogels

Lisse-spits Guido Pauw vloerde met zijn twee doelpunten IJsselmeervogels.

Bert Jan van Oel
Lisse

Het komt weinig voor dat IJsselmeervogels vier wedstrijden op rij verliest. Zaterdag gebeurde het toch in Lisse, waar de plaatselijke FC in blessuretijd de winst pakte: 2-1.

Na nederlagen tegen Genemuiden, Spakenburg en Sparta Nijkerk slaagden de 'rooien' er niet in om voor een wending te zorgen. De spelers deden hun best, maar samenhang ontbrak.  Kansen creëerde IJsselmeervogels ook nauwelijks, en dat was kenmerkend, want met negentien doelpunten behoort de ploeg, net als Lisse, tot de minst productieve in de topklasse.

Lisse maakte er op het drassige veld een vechtwedstrijd van, en bleek het meest fanatiek in de persoonlijke duels. ,,Op zo'n hobbelig veld was Lisse handiger. Ze speelden veel lange ballen en wonnen dan de strijd om de tweede bal. Daar waren mijn spelers gewoon minder geschikt voor'', zei trainer Frans Adelaar.

Na dik een halfuur scoorde Guido Pauw de 1-0 voor de thuisclub. Na de pauze zocht Adelaar, angstig naar de klok kijkend, zijn heil in wissels. Bryan Burgerhout, Ismail Celen en Jasmin Ramic dwongen echter ook geen kansen af. Celen maakte vlak voor tijd, na een scrimmage, wel de 1-1 en daarmee mocht IJsselmeervogels de handen dichtknijpen. Ware het niet dat, na balverlies van Ramic, Lisse in blessuretijd alsnog de winnende goal maakte. Weer was Pauw de schutter.

Meer nieuws uit Sport Regionaal