Hotel in Baarn door gemeente en politie ontruimd

Foto Caspar Huurdeman

Foto Caspar Huurdeman

Casper van den Broek
Baarn

Op last van de gemeente en politie is hotel La Promenade aan de Amalialaan in Baarn op oudejaarsnacht met spoed ontruimd. Enkele tientallen gasten moesten in eerste instantie een hotel in de buurt gaan zoeken of huiswaarts keren. Uiteindelijk konden zij toch weer naar hun kamer terugkeren.

Rond drie uur in de nacht werd de brandweer gealarmeerd omdat het alarm in het hotel was afgegaan. Mogelijk door een sigaret. Enkele gasten hebben toen het alarm vanwege het lawaai vernield. Omdat politie en brandweer op dat moment geen portier of sleutelhouder in het hotel aantroffen en er een contactpersoon kon worden gevonden, werd de crisismanager van de gemeente ingeschakeld.De gemeente oordeelde vervolgens dat het met een kapotte alarminstallatie niet verantwoord was om mensen in het hotel te laten slapen. Iedereen moest daarna zijn koffers pakken en vertrekken.

Uiteindelijk kon er na zo'n anderhalf uur uur toch nog contact worden gelegd met eigenaar Jasper Borggreven, die vervolgens het alarm herstelde. De gasten - het hotel zat vol - konden weer verder slapen. Een aantal gasten was toen inmiddels al vertrokken.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.