Corporaties in rij voor Anna's Hoeve

Janneke van Beusekom
Hilversum

Drie in Hilversum actieve woningcorporaties staan te popelen om woningen te bouwen op Anna’s Hoeve. Ze willen in 2014 van start in wat de laatste uitbreiding van Hilversum moet worden.

Dat hebben De Alliantie, Het Gooi en Omstreken en Dudok Wonen het Hilversumse college van burgemeester en wethouders laten weten. De corporaties bieden aan zo’n tweehonderd woningen te bouwen.

Het gaat om appartementen en eengezinswoningen voor huishoudens met lage inkomens en met lage middeninkomens, zowel koop als huur. De nadruk ligt op het sociale segment. De corporaties onderschrijven de ambitie van een gemengde, duurzame en leefbare wijk, zoals omschreven in het concept masterplan voor Anna's Hoeve. Per wijkdeel moet een gezonde mix van typen en soorten woningen komen.

Verantwoordelijk wethouder Jan Rensen is blij dat de drie corporaties nu al hun vinger opsteken. ,,Het is een blijk van vertrouwen in de onderlinge samenwerking én in de plannen voor deze nieuwe woonwijk. Dit voorstel is een goede basis voor een vervolg. Uiteraard moet de raad eerst het masterplan vaststellen voordat we concrete afspraken kunnen maken met ontwikkelende partijen.’’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.