Kermisweek Blaricum moet het zonder ’Moeke’ doen

Kermis Blaricum.

Kermis Blaricum.© Archieffoto Studio Kastermans

Joyce Huibers
Blaricum

De kermisweek van Blaricum, die zaterdag start, moet het dit jaar doen zonder Moeke Spijkstra. Het café-restaurant is nog steeds dicht na de keukenbrand begin juli.

In Moeke Spijkstra traden jaarlijks tijdens de kermisweek bekende namen op, zoals Lange Frans, André Hazes jr. en Antje Monteiro. Eigenaar Patrick Lommers hoopte een maand geleden nog voor de kermisweek open te kunnen.

Marise Lindeman-Van de Koot van Café d’Ouwe Tak noemt het jammer dat Moeke dicht is. „Samen met Het Vitus vormden we toch een horecatriangle in het dorp met live muziek. Ik heb geen idee wat de gevolgen voor ons zijn van een gesloten Moeke Spijkstra. De enige aanpassing die we hebben gedaan is dat wij nu wel op zondag open zijn. Dat was vorige jaren niet rendabel, omdat Moeke ook open was.”

Nieuw dit jaar zijn de verplichte polsbandjes voor iedereen tussen de 18 en 25 jaar. Zonder bandje geen alcohol. Het bandje is onder andere zaterdag vanaf 10.00 uur op te halen op het ziekenweitje aan de Meentzoom bij de koffiebar en tijdens de feestweek bij d’Ouwe Tak, Het Vitus en bij de muntverkoop van de Oranjeverenigingactiviteiten.

Daarnaast is uit veiligheidsoverwegingen het meenemen van glaswerk en metaal bestek niet meer toegestaan bij activiteiten van de Oranjevereniging. Het volledige programma, met het jaarlijkse ringsteken, vossenjacht voor solexen, vuurwerk bij Rust Wat, Blaricumse Volksspelen en de familiereünie voor (oud-)Blaricummers is te vinden op www.oranjeverenigingblaricum.nl.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.