Sprankje hoop voor slachtoffers Gooise oplichtingszaak

hilversum

De politie hoopt slachtoffers van een grote oplichtingszaak in het Gooi blij te maken met een deel van de ’buit’ van een inval in een woning in Purmerend deze week. Onder meer dure auto’s en meubels zijn in beslag genomen en ook is beslag gelegd op bankrekeningen.

De politie in het Gooi werkt in deze zaak samen met de Fiod. Het gaat om bezittingen van de 47-jarige echtgenote van Alwin van C., die begin dit jaar samen met zijn vroegere baas, Reinier van der K. uit Hilversum, werd veroordeeld voor oplichting, witwassen en valsheid in geschrift. Van der K. was eigenaar van een gerenommeerd Hilversums financieel adviesbureau. Tientallen cliënten in het Gooi lichtte hij op voor meer dan zeven ton. In de vier maanden dat Van C. voor de Hilversummer werkte, verdiende hij drie ton met oplichterspraktijken. Het duo haalde mensen over verzekeringen af te sluiten en die te betalen met hypothecaire leningen, die vervolgens nooit werden aangemeld en waar nooit premie voor werd betaald. Het geld staken ze in hun zak. Ook een notaris was bij de affaire betrokken.

Enschedeër Van C. zit net als Van der K. een celstraf uit. In het huis van bewaring werd Van C. deze week aangehouden voor een nieuwe fraudezaak, dit keer rond een financieel bemiddelingsbureau in Rotterdam, dat vorig jaar failliet ging. Tientallen gedupeerden verloren in totaal bijna vijf miljoen euro.

Voor deze zaak zijn behalve de vrouw van Van C. ook een 57-jarige Almeerder, een 61-jarige man uit Franeker en een 39-jarige vrouw uit Enschede opgepakt.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.