HCAW blaft volop tegen topploegen, maar bijt niet

Timo van Ancum© STUDIO KASTERMANS

Alax van Vogelpoel
Amsterdam

Blaffen doet HCAW volop zodra er tegen Neptunus of Amsterdam wordt gespeeld, bijten is er alleen niet bij. Zo werd het eerste duel in het drieluik met Amsterdam dan ook met 4-0 verloren.

De Bussumers willen dit jaar het gat naar de twee topteams verkleinen, maar voorlopig lijkt het verschil tussen de twee titelkandidaten en de rest van de hoofdklasse alleen maar gegroeid. HCAW wint voorlopig moeizamer dan gedacht van ’de rest’. Drie duels met Neptunus werden een kansloze onderneming en ook de eerste ontmoeting met Amsterdam leverde niets op. Kansen waren er zeker wel. Jeandro Tromp en Delano Selassa openden de wedstrijd met honkslagen, binnengeslagen werden ze niet door drie nullen op rij.

HCAW-pitcher Dennis Burgersdijk (3-1-6) gooide een uitstekende partij. Vijf innings stond hij bijna niemand toe op de honken, zijn eerste vier wijd aan het begin van de zesde inning was meteen funest. Amsterdam strafte het gelijk af voor 2-0. In de achtste inning werd Burgersdijk afgelost door Timo van Ancum (1-2-2). Hij kwam direct in de problemen en zag de score naar 4-0 oplopen. De slagploeg van HCAW was inmiddels na het goede begin ook gestopt met blaffen. Op Kevin Heijstek werd nog één honkslag geslagen, die ook nog eens in het dubbelspel werd geneutraliseerd. Oud HCAW’ers Maickel Rietel en Jim Ploeger gooiden het duel uit, waardoor er maar 29 van de minimaal 27 at-bats voor HCAW waren.

Meer nieuws uit Sport Regionaal