Dementia-App zoekt nog vier dagen naar geld

De broers Hasenaar bij de start van de crowdfunding-actie. Archieffoto Studio Kastermans

De broers Hasenaar bij de start van de crowdfunding-actie. Archieffoto Studio Kastermans

Tamar de Vries
Muiden

De initiatiefnemers van de dementia-App, de broers Harm en Pieter Hasenaar uit Muiden, hebben nog vier dagen voor een zoektocht naar sponsoren van hun project.

Zondag loopt de periode voor crowdfunding af en hopen de broers de benodigde 25.000 euro te hebben om verder te gaan met het project.

Bij de moeder van Harm en Pieter Hasenaar werd twee jaar geleden de ziekte van Alzheimer vastgesteld. Als mantelzorgers zochten zij een antwoord op vele vragen. Na onderzoek besloten zij zelf een app te ontwikkelen: de dementia-App.

Beeldbellen

Op de app kunnen dierbare foto's en muziekstukken afgespeeld worden. Ook moeten geheugenspellen op de app beschikbaar komen. Daarnaast komen er een dagelijkse agenda en functies voor mantelzorgers, zoals beeldbellen en een alarmfunctie.

Om het project vlot te trekken startten de broers in mei een crowdfunding-actie. Op www.seeds.nl kan iedereen het project steunen. Inmiddels is ruim 18.000 euro binnen van de benodigde 25.000 euro. ,,Het gaat als een speer, wij gaan het gewoon halen'', stelt Pieter Hasenaar.

Volg het project op www.dementia-app.nl of seeds.nl

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.