Onderhandelingen mislukt over bouwhoogte Eslaan 10

bussum

De affaire Eslaan 10 staat op scherp, nu investeerder Gooi Invest BV weigert concessies te doen voor wat betreft de bouwhoogte. De gemeente Bussum bood de maatschappij een onbekend bedrag om er een paar verdiepingen af te krijgen, maar dat bod bleek te laag.

Bewoners van Eslaan en (vooral) Nieuwe Englaan verzetten zich hevig tegen de komst van het zeventien meter hoge kantoor. Het berooft een rij kleinere huizen van alle zonlicht. Omwonenden hebben nog een ijzer in het vuur: een bezwaarschrift waarmee de gemeentelijke commissie bezwaar en beroep al een tijdje worstelt.

Gemeente noch Gooi Invest weigert de bedragen te noemen die over en weer geboden zijn. Directeur mr. J. Dijs van Gooi Invest (gelieerd aan Slokker Bouwgroep in Huizen) zegt: ,,De verschillen waren onoverbrugbaar.'' Een Bussums raadslid denkt dat een bedrag van circa anderhalve ton voor de gemeente maatschappelijk aanvaardbaar was geweest. Dijs reageert behoedzaam op vragen van de krant. ,,Een gesprek met de bewoners organiseren? Nee, die zijn voor ons geen juridische partij. Wij hebben een redelijke opening geboden. We hebben ons aan de spelregels gehouden en we wachten met respect de bezwaarprocedure af.''

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.